Vagnen:
Generellt:
Alla horisontala balkar är i 30*30mm fyrkantrör med 2mm gods. De vertikala är i 25*25mm fyrkantrör med 2mm gods.
Vagnen gjordes med maxbredden 60cm. Med kvadratiska hyllplan blir längden ca. 117cm. De kvadratiska hyllplanen skulle från början vara vridbara hur som helst och kunna sitta var som helst men (nybörjar-)svetsningen medgav dessvärre bara att de fick passas in åt ett bestämt håll för att passa alls.
Vertikalbalkarna är 130cm höga och hjulen bygger ca.18cm.
Först svetsades ramar till hyllplanen ihop... eller allra först lärde jag mig svetsa överhuvudtaget.
Pinn-svets var det som fanns att tillgå för tidpunkten.Sen gjordes bottenramen och då användes hyllplanen som fixering.Här har mittenbalkar på hyllplanen svetsats dit också.Här har mittenbalkar på bottenplanet och hjulfästen + hjul monterats. Hjulen är något överskott ifrån skroten. De kan alla svängas och låsas.Hål har borrats för att hålla vertikalbalkarna på plats.


Vertikalbalkarna har också försetts med hål var 10:e cm för att kunna justera hyllplanen i höjdled. Detta fungerar ganska dåligt (även om det går) men "byrålåde-effekten" är stor. Det resulterar i att hyllplanen är lätta att justera neråt genom att bara ta ur bultarna, men uppåt är i princip omöjligt utan att plocka bort vertikalbalkarna. Crap. Som tur är ska man ju inte justera så ofta.Första ihopsättningen och uppställningen, wohoo!Bottenplanet (och hyllplanen) har belagts med en 3mm aluminiumplåt för att kunna ställa grejer plant.


Tillbaka